SD - COACHPRAKTIJK

LOOPBAAN   •   LIFESTYLE    •   VOEDING

Sabine Dingemans – SD Coachpraktijk Zeeland – stelt zich voor

Ik ben Sabine Dingemans - 53 jaar en woonachtig in Zeeland. Ik leer in het leven door te denken, voelen en ervaren. Mijn passies zijn natuurliike voeding en het authentieke en krachtige bij mensen naar boven halen. Hoe is dat zo gekomen? Ik heb mij vaak afgestemd op de mensen om mij heen door mezelf weg te cijferen en me aan te passen. Hierdoor wist ik niet goed wie ik was en had ik moeite om mijn eigen identiteit te vinden: ‘Wie ben ik eigenlijk en waar ben ik goed in’? Vaak was ik onzichtbaar.

Eind 2007 werd er borstkanker bij mij geconstateerd. Mijn lichaam gaf al een tijdje signalen af en ik had niet goed geluisterd. Chemokuur en operaties volgden en uiteindelijk werd mijn rechterborst afgezet. In deze periode werd ik door het leven gedwongen contact met mezelf te maken, om te kunnen herstellen. Toen heb ik ontdekt wat natuurlijke voeding op maat en luisteren naar je lichaam voor je doet en hoe noodzakelijk dat eigenlijk is. Ik ben de signalen van mijn lichaam blijven volgen en ben vrij van kanker.

De ontdekking dat ik hoogsensitief en hoogggevoelig ben, gaf mij een motiverend duwtje in de richting van het coachen. Ik besloot in 2013 een NOBCO gecertificeerde loopbaan- en levenscoach opleiding (post HBO) te volgen. Na het succesvol afronden van deze opleiding zocht ik verdieping in coachen/ begeleiden en het lichaam en vitaliteit. Hiertoe volgde ik een Vijf Elementen Vitaliteitscoach opleiding. Daar leerde ik meer over de Vijf Elementen – water, hout, vuur, aarde en metaal – in relatie tot het lichaam, de woning en daarmee in relatie tot welzijn en vitaliteit van de mens.

Mijn loopbaan liep gelijk op met mijn persoonlijke ontwikkeling: administratief medewerkster, secretaresse, directiesecretaresse en P&O adviseur (personeel en organisatie). Per 1 mei 2014 zijn mijn toenmalige werkgever en ik uit elkaar gegaan. Ik was veranderd, gegroeid door de opleidingen en inzichten en ontdekte dat ik niet meer in de werkomgeving paste. Mijn visie op de mens en het leven had een grote verandering ondergaan. Het was tijd om een stap te nemen. Het heeft mij rust gegeven en een heel ander levensritme, wat beter bij mij past. Ik leef vanuit de Vijf Elementen en gun het anderen om deze rust, balans en vitaliteit ook te ervaren.

De laatste jaren heb ik mij meer en meer bezig gehouden met mijn passie: het coachen en begeleiden van mensen op weg naar zichzelf. Voeding is - naast mensen en hun gedrag - mijn hele leven al mijn tweede passie. Op 20 Mei 2015 heb ik van mijn beide passies mijn beroep gemaakt en SD Coachpraktijk in Zeeland opgericht.

Ik heb mijn levenspartner gevonden in Erik Pekelder, mijn soulmate. Uit een vorig huwelijk heb ik een zoon, Tim en met Erik samen een dochter, Meike. Ik ben een paardenmens en heb meerdere paarden en pony’s. Daarnaast hebben we ook twee Jack Russell’s en wat kippen.

Met een krachtige groet vanuit Zeeland,

Sabine Dingemans

Reageer en deel

Close

Reageer en deel